martes, 7 de mayo de 2013

Girolot 2013


1ª Etapa

La ruta te trams que diries que es podrien fer mes curts, però el primer dia tots els camins valen molt la pena, el segon ja o explico a la ruta, que podríem estalvia algun. La ruta la comencem a l'esquirol a la part mes apartada del poble, on comença la pista, comencem pujant fins a Cantonigros gairebé tot per corriols, desprès continuem per pistes que podríem dir que son t'iran a corriol fins un punt que per pista una mica mes bona, baixarem fins a Tavertet, per qui no o coneix es un poble molt maco sobre una cinglera espectacular, les vistes desde el mirador son una meravella, el poble te algun bar per poder esmorça, esta a una bona distancia per fer-ho, desprès per pista asfaltada pujarem fins al Pla Boixer, es una pista que ressegueix la cinglera amb vistes espectaculars, un cop a dalt la seguirem uns Km de baixada per desviansa a la dreta per una pista, que ens porta a Rupit, es un altre poble molt maco, i te la gracia de trebassar un pont penjat, desprès farem un tram de pista asfaltada i desprès sense, per arribar al Salt d'aigua del Sallent,tindrem que travessar la riera, el riu es una mica llarg però es pot travessar be, aquí comença una de les pujades maques, primer resseguin els cingles i desprès el deixem per anar pujant seguin una riera es pista en bon estat però llarga, al final arribarem a una carretera, a ma esquerra a uns 100 mts, tenim un bon restaurant " La Devesa", barat, de bon tracta i bon menjar, un bon lloc per para a dinar. sortint del restaurant seguim pujant per pista, aquí per mi segurament es la part mes maca de la Girolot, poder qui no coneix la cinglera de Tavertet dirà que es la cinglera, però jo la part aquesta que es el Pla de la Jaça es espectacular per els prats i els seus boscos, seguirem planejant, pujant i baixant fins a deixar la pista per seguir per un corriol son uns 8 km que el 80% o mes es corriol algun tros no es ciclable però la majoria si i casi tot baixada, desprès ja arribarem a St. Esteve d'en Bas. Nosaltres vam anar a dormir a la casa rural del Ferres a Joanetes, va ser una passada, molt bon tracte personal, molt bon sopar, i molt bon esmorzar. jo la posaré com a molt difícil per el meu nivell i en comparació amb les meves altres rutas.




2ª Etapa

Segona etapa de la Girolot, sortim de la casa rural del Ferres, i a poc de pedala, comença el calvari, la pujada a St Miquel de Castelló, primer pista fent corbes amb molt desnivell, desprès s'espatlla, i es difícil poder pedala no per l'estat de la pista, si no per el fort desnivell, desprès es converteix en corriol que es pitjor, ja que es ple de pedres i pujada, arribem al santuari de St. Miquel de Castelló, un lloc amb molt bona vista a la vall d'en Bas i la cinglera de Falgars, continuem per pista fins a Falgars, desprès de uns mts de pista asfaltada, la deixem per pujar per una pista amb força pujada i pedres, però ciclable, fins al Coll de Fajols sota o al costat del Puig de la Bastida, aquí per corriol amb pujadetes però tendència o majoria de baixada fins a la pista que ens porta per sota del Pla d'Aiats, abans d'arribar a la carretera de Cantonigros, deixem la pista per agafar un corriol de baixada divertit que ens portara al Pont de la Rotllada, sota Cantonigros, seguim uns pocs mts de carretera i agafem una pista a la dreta i al cap de un tros em de agafar un corriol o pista perduda a la dreta, aquí jo si o sàpigues no faria aquest tram i continuaria un tros i agafaria la pista asfaltada fins a St. Julià de Cabrera, el corriol que agafa la Girolot per arribar a St. Julià es bastant dur i no te molta gracia no te gires bones vistes, les te millor la pista, però be...cadascú trii, un cop arribats a St. Julià, continuem pujant per la pista asfaltada fins el collet de St. Julià aquí marxem a l'esquerra un tros i deixem la pista per marxa a l'esquerra per una pista de forta baixada i desprès per corriol algun tram poc ciclable i la majoria bo i divertit fins a la carretera de l'Esquirol a Cantonigros la travessem i continuem per una pista fins l'Esquirol. La ruta la part mes complicada es la pujada a St. Miquel de Castellò, que ens pot deixar tocats per tota la ruta.

























































1ª Etapa


2ª Etapa


Ruta Wikiloc 1ª Etapa: Aqui

Ruta Wikiloc 2ª Etapa: Aqui

3 comentarios:

  1. Hola, estem mirant de fer la Girolot, que tal? aconselles fer-la? estem entre aquesta i la cabreres xtrem?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Primer, perdona per no contesta abans, tinc la mala costum de no mira els comentaris, ja que la gent, normalment no en deixa.
      La Cabreres Xtrem no la conec, si que et dire que nosaltres la Girolot la vam fer per el nostre conta, varem contrecta directament la casa El Ferres de Joanetes, que ens vam fotre un fart de manjar!!!!! molt be i aixi ens va sortir per mes de la meitat, no tenim mallot, pero...a casa en tinc molts.
      la Ruta el primer dia es un 10 per no dir un 20, te la primera part fins a Tavertet força be pero apartir d'aqui es una autentica passada, la cinglera de tavertet a Rupit, molt guapa i la part del pla de la Jaça es tambe molt guapa, aparti d'aqui molt molt corriol casi tot baixada i molt guapo, el segon dia, te alguna part sobretot al final despres de Cantonigros, i una part sota Cabrera que es una mica per allarga la ruta, podrian haber buscat mes, que tambe es molt guapa pero es que el primer dia en vaig cada enamorat, dirte que ara la tardo tinc pensat tornar a fer la primera etapa, i es ciclable cadi el 99%, be tot aixo mes o menys ja o explico a la explicasio de la ruta,
      salut i pedals

      Eliminar
  2. Moltes gràcies, acabem de fer la Girolot i tens raó, la primera etapa una pasada. El segon dia es fa una mica farragos ja que els deu últims quilómetres son de "RELLENO" pero val la pena.
    Lo dit, moltes gràcies pels consells.

    ResponderEliminar